Header Ads

Top 7 Conturi de Instagram - Alex Tazy

Breaking News

De ce e bine să faci sex! Afla avantajele incredibile ale sexului acum

loading...
Stresul şi durerile dispar. Caloriile se fac scrum. Gripa şi infarctul te ocolesc. Te simţi mai puternic. De toate acestea poţi beneficia simplu, plăcut şi ieftin, făcînd sex cel puţin de două ori pe săptămînă, aşa cum recomandă sexologii de pretutindeni. Iată zece motive care ar trebui să te trimită rapid la treabă.

1. ELIMINĂ STRESUL.
Unul dintre marile beneficii pe care activitatea sexuală îl oferă este eliminarea stresului, potrivit certătorilor din Scoţia. Un studiu iniţiat pe 46 de persoane, publicat în Biological Psychology Journal, arată că voluntarii care fac sex în mod constant sunt mai puţin stresaţi atunci cînd efectuează unele activităţi în public sau fac operaţii aritmetice fără calculator sau hîrtie şi creion. Alt studiu publicat în aceeaşi revistă demonstrează că raporturile sexuale frecvente sunt asociate cu scăderea tensiunii arteriale diastolice.

2. PREVINE GRIPA. Două partide de sex săptămînal pot contribui la creşterea nivelul anticorpilor IgA (proteină imunoglobulină care protejează corpul de răceli şi infecţii). Cercetătorii de la Universitatea Wilkes, Pennsylvania, au descoperit că persoanele care fac sex o dată sau de două ori pe săptămînă au un nivel mai ridicat al imunoglobulinei A, comparativ cu persoanele inactive din punct de vedere sexual. Acelaşi studiu a mai stabilit că voluntarii care făceau sex de 3-4 ori pe săptămînă nu beneficiau de o creştere a imunităţii.

3. ARDE CALORIILE. 30 de minute de sex ne scapă de 200 de calorii. Poate că nu sună prea atractiv, însă gîndiţi-vă că trei partide de sex, pe săptămînă, ajută la eliminarea a 600 de calorii. Potrivit specialiştilor, în privinţa consumului caloric o partidă de sex de 30 de minute este echivalentă cu a alerga un kilometru. Concluzia: “Sexul este o modalitate eficientă de a slăbi”, spune Patti Britton, sexolog, preşedintele Asociaţiei Americane a Educatorilor, Consilierilor şi Terapeuţilor.

4. ŢINE LA DISTANŢĂ INFARCTUL. Dacă faceţi sex săptămînal sunteţi protejat de accidentul vascular cerebral. Acelaşi lucru este valabil chiar dacă aţi trecut de prima tinereţe, spun sexologii britanici. Pentru a-şi susţine afirmaţia, ei aduc argumente dintr-un studiu publicat în revista de Epidemiologie şi Sănătatea Comunităţii, editată de Asociaţia Medicală Britanică. Studiul a constat în monitorizarea a 914 bărbaţi, timp de 20 de ani.

5. CREŞTE ÎNCREDEREA ÎN SINE. Acest motiv este unul dintre cele 237 pentru care oamenii fac sex, afirmă cercetătorii de la Universitatea din Texas, într-un studiu publicat în revista Academiei Internaţionale de Cercetare asupra Sexului. Gina Odgen, terapeut sexual în Cambridge, Massachusetts, spune că persoanele care au o părere foarte bună despre ele sunt persoane care fac sex aproape zilnic.

6. “SUDEAZĂ” RELAŢIA DE CUPLU. Actul sexual şi orgasmele cresc nivelul hormonului oxitocină, numit hormonul iubirii, contribuind la consolidarea relaţiei de cuplu. Descoperirea aparţine oamenilor de ştiinţă de la Universităţile Pittsburgh şi Carolina de Nord, după ce au monitorizat 59 de femei.
loading...
loading...

Niciun comentariu