Header Ads

Top 7 Conturi de Instagram - Alex Tazy

Breaking News

Ploua cu AMENZI pentru fumat. Autoritatile si-au intensificat controalele

legea fumatului aplicata
Politia locala si structurile MAI au dat 211 amenzi in cuantum de 38.500 de lei si 295 de avertismente pentru incalcarea Legii antifumat de la intrarea in vigoare a acestui act normativ si pana in prezent, informeaza, sambata, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), citat de Agerpres.
Una dintre activitatile derulate la nivel national de IGSU a avut in vedere respectarea prevederilor Legii nr.15/2016 privind modificarea si completarea Legii nr.349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun.
loading...

Totodata, in ultima saptamana, inspectorii au continuat controalele in cluburi, baruri, discoteci, sali de cinema, sali de spectacol, precum si la unitati turistice pentru a se asigura ca acestea respecta masurile de aparare si stingere a incendiilor.
Astfel, personalul specializat din componenta serviciilor profesioniste pentru situatii de urgenta a desfasurat 1.846 controale la nivel national, in urma carora au fost aplicate 3.662 sanctiuni (3.199 avertismente si 463 amenzi contraventionale), in cuantum de 1.099.603 de lei, mentioneaza IGSU.
In plus, specialistii au asigurat instruirea personalului angajat, astfel incat acestia sa cunoasca si sa respecte regulile de prevenire a incendiilor, si au desfasurat exercitii de evacuare cu personalul aflat la locul de munca.
Tot in ultima saptamana, au avut loc 1.598 de actiuni pentru educarea preventiva, pregatirea si verificarea adoptarii masurilor de protectie a populatiei privind modul de comportare specific tipurilor de risc.
In plan operational, au fost derulate 7.584 de interventii, salvatorii fiind solicitati la 416 misiuni de stingere a incendiilor, 6.492 de cazuri pentru acordarea primului ajutor medical, 37 de misiuni de descarcerare si 109 pentru deblocare/salvare.
In cele cinci zile, 6.213 persoane au fost asistate medical de catre pompierii care incadreaza echipajele de prim-ajutor medical, iar 106 au fost salvate din medii ostile vietii, arata IGSU.
loading...
Sursa: aktual24.ro
loading...

Niciun comentariu