Header Ads

Top 7 Conturi de Instagram - Alex Tazy

Breaking News

Romania se implica in construirea unui super-AUTOSTRAZI ce va lega Lituania de Bulgaria

construire autostrada
Denumit Via Carpatia, proiectul a obtinut adeziunea a sapte tari (Lituania, Ungaria, Slovacia, Polonia, Romania, Ucraina si Turcia), semnatare ale declaratiei, a afirmat ministrul polonez pentru infrastructura, Andrzej Adamczyk, scrie AFP.
Denumit Via Carpatia, proiectul a obtinut adeziunea a sapte tari (Lituania, Ungaria, Slovacia, Polonia, Romania, Ucraina si Turcia), semnatare ale declaratiei, a afirmat ministrul polonez pentru infrastructura, Andrzej Adamczyk.
loading...

Bulgaria, interesata si ea de proiect, se va ralia proiectului „cu urmatoarea ocazie”, in conditiile in care Cehia a asistat la reuniunea de la Varsovia „in calitate de observator”, a adaugat acesta.
„Via Carpatia este o axa vitala pentru dezvoltarea regiunilor din estul Europei centrale si orientale. Este o cale de comunicare care va sparge principiul, in vigoare pana azi, de realizare de cai est-vest”, a afirmat ministrul.
Nu a fost oferita nicio cifra legata de costurile proiectului si nici o data pentru lansarea sa, dar tarile participante spera sa obtina o contributie din partea UE pentru finantarea sa.
Aceasta initiativa corespunde ambitiilor afisate de noul guvern conservator polonez de intarire a cooperarii regionale intre tarile europene situate intre marea Baltica si cea Adriatica, pentru a contrabalansa ponderea Europei occidentale.
Sursa: aktual24.ro
loading...

Niciun comentariu