Header Ads

Top 7 Conturi de Instagram - Alex Tazy

Breaking News

Descoperire de exceptie: Momentul perfect al zilei in care mananci orice fara sa te INGRASI

mananca fara sa te ingrasi
Dieta care are succes si va ajuta sa slabiti nu depinde de cantitatea de calorii consumate, ci de momentul in care va hraniti. La aceasta concluzie a ajuns o echipa de cercetatori de la Institutul Weizmann din Israel.
Oamenii care sunt la dieta acorda o mare atentie hranei pe care o consuma. Cercetatorii israelieni, in schimb, cred ca momentul in care mancati nu e mai putin important in reusita dietei de slabire, noteaza Zdrave.
loading...
Metabolismul omului este reglat de ritmurile biologice si circadiene ale corpului. Ritmul circadian, sau ritmul nictemeral este un ciclu de aproximativ 24 de ore al proceselor biochimice, fiziologice sau comportamentale apartinand entitatilor vii, inclusiv plante, animale, ciuperci sau cianobacterii.
Ritmul circadian regularizeaza timpul alocat somnului, activitatii zilnice, mancarii si metabolismul. Din cauza acestui ritm, organismul omului se pregateste de hrana in anumite perioade de timp ale zilei. Daca ne hranim incorect, metabolismul are de suferit, iar in organism se acumuleaza grasimi si, implicit, kilograme in plus.
Iata de ce mancatul la ore nepotrivite conduce la boli precum diabetul sau obezitatea. Autorii cercetarii au stabilit ca cea mai optima perioada pentru a ne hrani este la 4 ore dupa rasaritul soarelui. In acest moment, viteza de eliminare a zaharului si de ardere a grasimilor este maxima.
Autorii studiului au urmarit ritmurile circadiene in mitocondrii, care sunt un fel de electrostatii pentru celulele noastre. Aceste schimbari au avut urmari asupra nivelului maxim de energie din celule, care regularizeaza ciclul zi-noapte.
Au fost identificate si sute de proteine mitocondriale, fiind stabilit ca acestea ating nivelul maxim de energie o singura data pe zi. Asta a permis cercetatorilor sa evidentieze ca organismul se descurca cel mai eficient cu mancarea la 4 ore dupa rasaritul soarelui, ceea ce face din aceasta perioada momentul perfect pentru un pranz timpuriu sau un mic dejun consistent.
loading...
Sursa: aktual24.ro
loading...

Niciun comentariu