Header Ads

Top 7 Conturi de Instagram - Alex Tazy

Breaking News

In premiera, un embrion UMAN a fost crescut in laborator timp de 2 saptamani

embrion uman
Oamenii de stiinta au reusit sa sa dezvolte un embrion uman intr-un laborator timp de aproximativ doua saptamani. Este pentru prima data cand un astfel de experiment se desfasoara cu succes.
Anterior, cercetatorii au reusit sa dezvolte embrioni umani numai pana in a saptea zi de dezvoltare, dupa care ii implantau in uterul mamei pentru a supravietui. De data aceasta, utilizand tehnici testate pe soareci, oamenii de stiinta au putut urmari dezvoltarea embrionilor umani, ora dupa ora, pana in ziua a 13-a.
„Acesta este cel mai enigmatic si misterios nivel al dezvoltarii umane. Este momentul in care formele de baza ale corpului uman incep sa fie fixate”, a declarat Magdalena Zernicka-Goetz de la University of Cambridge, citata de Reuters.
Legile internationale interzic in acest moment dezvoltarea embrionilor umani pentru o perioada mai mare de 2 saptamani, insa oamenii de stiinta doresc sa aiba mai mult timp la dispozitie pentru a le urmari evolutia. „Am putea obtine imformatii foarte importante despre biologia umana. Insa, extinderea perioadei poate naste urmatoare intrebare: care ar trebui sa fie urmatoarea limita?”, a subliniat Zernicka-Goetz.
loading...
Sursa: aktual24.ro
loading...

Niciun comentariu