Header Ads

Top 7 Conturi de Instagram - Alex Tazy

Breaking News

Se cere desfiinţarea Poliţiei Locale. Vezi motivele! TU CE PARERE AI?

desfiintarea politiei locale
În mediul online circulă o petiţie care cere desfiinţarea Politiei Locale. Petiţia a adunat deja peste 500 de semnături şi zeci de comentarii.
„Bună ziua! Adunăm semnături pentru desfiinţarea Poliţiei Locale, care funcţionează ca o poliţie comunistă. (…) Aşa că DESFIINŢAŢI poliţia primăriei!!!“, se arată pe site-ul petiţiei.
Reacţiile nu au încetat să apară, iar oamenii şi-au expus motivele pro şi contra în secţiunea comentarii. Redăm câteva dintre acestea, cu precizarea că ortografia şi punctuaţia aparţin celor ce au postat.
„Sunt necalificaţi în primul rând pentru că nu au o şcoală nu au nici măcar o pregătire elementară de cultură generală, în al doilea rând funcţionează ca o grupare de bodyguarzi personali ai primarului, ŞI, NU ÎN ULTIMUL RÂND, presa îi asociază de cele mai multe ori cu poliţiştii adevăraţi. Sunt pentru desfiinţarea acestor căpuşe bugetare, pentru că sunt instituţii serioase ale statului care se ocupă de ordinea publică, JANDARMERIA; POLIŢIA!!!“
„Execută politic ordinele primarilor.“
„Poliţia Română este poliţia adevărată!!!“
„Dacă încercă să vă sancţioneze pe linia OUG 195/2002 să ştiţi că nu au dreptul pentru că nu au calitatea de poliţişti rutieri. Poliţia Locală nu este prevăzută ca agent constatator în OUG 195/2002“.
loading...
„Instituţia Poliţiei Locale trebuie consolidată şi reformată. Cred că şeful Poliţiei Locale trebuie să fie ales prin vot direct, secret, egal de către comunitatea respectivă, atunci când se alege şi primarul (vezi cazul şerifilor în SUA)“.
„O să fie jale mare cu ordinea şi liniştea publică în primul rând şi apoi altele şi altele…“
„Nu sunt de acord cu desfiinţarea niciunei poliţii. În orice ţară dezvoltată poliţiile de toate felurile veghează la menţinerea unei stări de confort legal al cetăţenilor; desfiinţarea lor ar duce la o ţară tip jungla/ţară în curs de dezvoltare lentă (ca a noastră). Împărţirea poliţiei generale în diverse forme o văd pur administrativă. Aş prefera chiar un număr mai mare de activităţi/personal al oricărei poliţii în România (locală, rutieră, economică, etc.) şi motivarea personalului din sancţiunile aplicate. Am avea astfel mai puţine probleme, stres (rutier), eventual mai puţini combatanţi pe această temă pe acest blog. :-)“
„Pentru democraţie, pentru competenţă şi legi europene.“
„Există instituţii specializate pentru siguranţa cetăţenilor, Poliţia, Jandarmeria, Gardienii publici nu au nimic în comun cu ordinea publică sunt fără doar şi poate trepăduşii primarilor care sun cu toţii plătiţi din banii publici. Dacă tot am înfiinţat poliţia locală, nu ar fi bine să înfiinţăm şi SRI-ul local, DGIPi local, SIE local, DNA local chiar şi artileria sau antiaeriana locală“.
„Nu înţeleg ce rol are în societate Poliţia Locală. Aveam prea multe organe, care nu fac nimic, dau amenzi unor bătrâni/bătrâne că vând legume pe stradă pentru a supravieţui. Ca de obicei, cei mărunţi plătesc, ceilalţi sunt fraţi cu organele. Prea mult exces de zel“.
loading...
Sursa: nationalisti.ro
loading...

16 comentarii:

 1. Fara a citi acest articol votez Pentru desființare fiindcă știu ce fel de treaba fac .

  RăspundețiȘtergere
 2. Da , sunt de acord, cu toate ca vor ingrosa randurile somerilor pentru o vreme, dar asta este, mai e nevoie si de restructurari in randul institutiilor care nu functioneaza, iar cu bani economisiti daca se vor plati mai bine adevaratele forte de politie ,poate isi vor face treaba cu mai multa dedicare si inversunare,...nu se vor mai lasa corupti.
  Oricum cei despre care se discuta sunt ca patrunjelu-n zama :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Vechii gardieni publici transformati in politie locala . fara scoala si de o aroganta grava .Mai bine desfintati si alocate mai multe locuri in politi si jandarmerie
  Sunt de acord cu desfintarea lor.

  RăspundețiȘtergere
 4. Poliția locală trebuie sa existe, nu este nevoie de pândacii de la poliția rutieră, exista camere de luat vederi. Numai in România ajungem de tot rahatul sa stea ascunși prim boscheți ca sa ne amendeze unde-i demnitatea noastră ?

  RăspundețiȘtergere
 5. Bani aruncati.Camerele de luat vederi sunt cea mai buna solutie

  RăspundețiȘtergere
 6. Nu sunt de acord cu desfiintarea politiei locale, doar ca, acestia trebuie selectati,testati, seful lor sa fie din randul politistilor ! Nu din randul gardienilor, ci politisti cu scoala, cu sarcini bine stabilite! De fapt,foarte rar ii intalnim prin cartierele din oras, sunt ca si inexistenti, or fi prezenti la institutiile locale !?

  RăspundețiȘtergere
 7. politia locala sau garda personala a primarilor,rusine e cea mai urata forma de intimidarea a populatiei ,in comunism militianul avea o minima scoala, astia sunt luati din strada,cu pregatiri precare si mai au dreptul sa si amendeze ,politia locala reprezinta o mare jignire la adresa poporului roman.DECI ,NU POLITIE LOCALA.

  RăspundețiȘtergere
 8. Politistii locali(fosti gardieni publici)neinstruiti,nepregatiti pentru o asa activitate.Ce rol mai au politistii,politisti?Se calca pe picioare unii pe altii si problemele sunt de competenta altora daca-i soliciti.Politistii locali mananca banii statului degeaba.Bine ar fi sa fie desfiintati.

  RăspundețiȘtergere
 9. Da vreau sa desfiinteze toti spagarii astia... toati din politia locala sunt niste spagari...mai ales in piatra neamt...!!!

  RăspundețiȘtergere
 10. CU CEA MAI MARE PLACERE AS SEMNA PENTRU DESFIINTAREA COMUNITARILOR

  RăspundețiȘtergere
 11. Este armata personala a primarului, militez pentru desființarea poitiei locale de circa 3 ani,aven Politia Romana, Jandarmeria, sunt de ajuns.

  DESFIINȚAȚI POLITIA LOCALA

  RăspundețiȘtergere
 12. Politia Romana a facut de curand incadrari directe...fara limite de varsta. Acestia vor face un curs de trei luni la marile academii de politie din Campina si Slatina.ok. Politisti Locali...fac un curs de trei luni in academiile Jandarmeriei Romane si a Politiei de Frontiera. Ok? Care scoala de formare nu este buna?

  RăspundețiȘtergere
 13. da sant de acord cu desfintarea acestor capuse bugetare care pur si sinplu nau ce sa caute acolo navem destula saracie mai platim si mecanici tractoristi ciobani ca de acolo provin daca e sa faceti o politie comunitara faceti cu tineri scolarizati ca atare pregatiti sa aplice legea cu bun simt nu cum ubla astia de parca sar crede serifi comunelor sa fim seriosi e o batae de joc si unde mai pui ca acuma sant si la ruter ca au si pregatire

  RăspundețiȘtergere
 14. Poate că din cauza competențelor merita desființată, dar.. daca se desființează mii de oameni rămân fără muncă de asemenea jandarmeria și poliția va trebui sa suplinească personalul in lipsa acestor polițiști locali, poate că o reforma ar fi mult mai adecvată decât decât desființarea, am putea lua exemplu de poliție locală de la alte țări din Europa

  RăspundețiȘtergere