Header Ads

Top 7 Conturi de Instagram - Alex Tazy

Breaking News

Reactie radicala la Paris: „Turcia NU are ce cauta in Uniunea Europeana”

Fostul premier francez Alain Juppe a pledat luni pentru o incetare a extinderii UE, estimand ca Turcia nu-si are locul in Uniune si cerand suspendarea negocierilor de aderare cu tarile din Balcani, relateaza AFP, citata de Agerpres.
„Dupa parerea mea, noi trebuie sa punem capat procesului de extindere”, a declarat candidatul de dreapta pentru alegerile prezidentiale din 2017 in Franta si actual favorit in sondaje, intr-un interviu publicat de cotidianul german Die Welt, cu ocazia unei vizite la Berlin.
„Turcia nu-si are locul in UE”, a adaugat el. Ea „nu este chemata sa devina intr-o zi membru cu drepturi depline al UE”, a estimat Juppe. „Uniunea Europeana este destul de slabita, riscurile sunt prea mari pentru a integra in acest moment o tara de importanta Turciei”, a spus el.
„Si la fel, pentru tarile din Balcani este preferabil — tinand seama de slabiciunea UE in acest moment — sa se suspende procesul de aderare”, a mai spus fostul premier. „Nu putem construi un nou etaj intr-o casa a carei fundatie a devenit fragila”, a subliniat acesta.
Negocierile de aderare ale Ankarei cu UE au demarat in 2005. Printre tarile balcanice, doua sunt deja membre ale UE, Slovenia si Croatia, iar alte sase sunt candidate: Albania, Bosnia-Hertegovina, Kosovo, Macedonia, Muntenegru si Serbia.
Alain Juppe urma sa se intalneasca luni cu cancelarul german Angela Merkel, dupa o luna de la vizita la Berlin a rivalului sau din cadrul dreptei pentru alegerile prezidentiale din 2017 in Franta, Nicolas Sarkozy.
Sursa: aktual24.ro
loading...

Niciun comentariu