Header Ads

Top 7 Conturi de Instagram - Alex Tazy

Breaking News

Cum sa iei cele mai bune decizii in 6 pasi usori

Unul dintre lucrurile pe care le avem cu totii in comun este ca luam decizii gresite.
Este cineva care n-a regretat o decizie? Sau cineva care a ezitat in luarea unei decizii? Priceperea de a lua decizii este latura pe care trebuie s-o dezvoltam ca toate celelalte. Pentru ca de ea, depinde, pana la urma, daca alegem un drum al succesului, ori unul al esecului. Atat in viata personala, cat si in cea profesionala.
Pentru a putea lua decizii bune trebuie sa stim sa sintetizam avalansa de informatii care vine peste noi.

Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa iei cele mai bune decizii.

1. Un bun instinct
Instinctul este un filtru experimental si emotional care de multe ori nu are la baza un suport analitic. In lipsa altor mijloace, aceasta este cea mai buna metoda de a lua o decizie urmand instinctul. Chiar daca alte analize si studii prezinta valabilitate, uneori te folosesti de acele premonitii, pentru a certifica un lucru.
2. Informatia
Informatia este pur si simplu o evolutie sau un set de cunostinte mai complet. Aceasta poate fi derivata dintr-o serie de factori care dau sens si intelegere cunostintelor dobandite, ajutandu-ne astfel sa luam o decizie.
3. Stiinta
Stiinta este informatia rafinata de analiza, dupa ce informatia a fost asmilata, testata si validata.
Foarte important: stiinta functioneaza cu un grad mare de acuratete pentru ca dovedeste existenta unui concept.
4. Credibilitatea
Care este istoricul sursei tale? Este credibila sau de incredere? Iti ofera cunostintele si informatia de care ai nevoie? Sunt cateva variante: ca aceasta sursa sa-ti spuna ce vrei tu sa auzi, sa-ti spuna ce vrea ea sa auzi sau iti va oferi varianta dura a adevarului.
5. Fixeaza-ti obiectivele
Intelegand dorintele tale intr-o anumita situatie, te poate ajuta sa iei o decizie corecta. Obiectivele anticipeaza viitorul, luand in considerare ceea ce vrei sa realizezi. Sa ai foarte bine definit ceea ce-ti doresti este primul pas in a hotari ceva.
6. Foloseste-ti corect timpul
Daca ai mai multe decizii de luat este foarte important sa fii atent care alegere necesita prima decizie. Este nevoie sa-ti prioritizezi obiectivele ca sa poti decide corect. Noteaza-ti ceea ce ai de facut. Avand o lista cu ceea ce ai de facut, te va ajuta sa iei hotarari.
sursa: temotivez.com
loading...

Niciun comentariu