Header Ads

Top 7 Conturi de Instagram - Alex Tazy

Breaking News

Secrete ale Fortelor Speciale ale SUA: Cum sa scapi de INEC, daca esti legat si aruncat in apa

Un veteran al fortelor speciale ale marinei militare americane, Clint Emerson, a publicat o carte cu mai multe trucuri de supravietuire. Printre acestea si modul in care se poate supravietui tentativelor de inec.
Cand un agent este capturat intr-un teritoriu ostil, sansele de supravietuire sunt foarte mici. In loc sa fie dus in fata unui tribunal, cel mai probabil va fi facut „disparut”. Unul dintre cursurile predate la Navy SEAL explica cum se poate scapa cu viata daca esti aruncat cu mainile si picioarele legate in apa.

Cheia supravietuirii este controlul respiratiei. Cand plamanii sunt plini de aer, corpul pluteste pe apa. Prin urmare, pentru a supravietui trebuie sa inspiri profund si sa expiri rapid.
Pentru a pluti in apa dulce, intr-un rau sau intr-un lac, este mai complicat, insa nu-i imposibil. Dusmanul numarul unu al supravieturii este panica, aceasta poate duce la hiperventilatie.
Una dintre miscarile care va poate mentine la suprafata este de a aduce genunchii in dreptul pieptului, in timp ce expirati, iar apoi ii indepartati brusc, indreptand si corpul (vezi diagrama mai jos). Miscarea va poate mentine la suprafata apei.
In apele cu adancime mai mica, o alta miscare salvatoare este de a va lasa pana la fund, iar de acolo sa „sariti” spre suprafata pentru a lua aer (vezi diagrama mai jos).
In marile agitate, aceste miscari nu pot fi efectuate, insa se poate face altceva. Va rotiti corpul complet, intr-o miscare continua, care va permite sa respirati si sa va deplasati.
Sursa: aktual24.ro


loading...

Niciun comentariu