Header Ads

Top 7 Conturi de Instagram - Alex Tazy

Breaking News

Obișnuiești să dormi mai mult în timpul zilei? Iată ce riști!

Persoanele care se simt mai tot timpul obosite în timpul zilei sunt mai predispuse sindromului metabolic (risc mai crescut pentru diabetul zaharat sau pentru bolile cardiovasculare), atenționează oamenii de știință.
La aceste concluzii au ajuns specialiștii după ce au analizat datele obținute de la 21 de studii observaționale, la care au participat 307.237 de persoane.
Inițial, au fost verificate obiceiurile ce țin de programul de somn și calitatea acestuia, apoi predispoziția pentru afecțiunile cardiovasculare sau pentru diabetul de tipul 2.
Astfel, rezultatele obținute în urma verificărilor au arătat că există o legătură directă între durata somnului și riscul apariției sindromului metabolic.
Mai exact, participanții care obișnuiau să doarmă mai puțin de 40 de minute în timpul zilei nu erau predispuși acestui sindrom. În schimb, la voluntarii care dormeau mai mult de 90 de minute în timpul zilei riscul era cu 50% mai crescut.
„Somnul este o componentă importantă a vieții de zi cu zi, așa cum este și alimentația ori mișcarea. Deși somnul din timpul zilei poate aduce beneficii sănătății, dacă durata acestuia este mai mare, atunci și riscurile pentru dezvoltarea sindromului metabolic sunt mai ridicate“, a afirmat Tomohide Yamada, cercetător în cadrul Universității din Tokyo.
loading...

Niciun comentariu