Header Ads

Top 7 Conturi de Instagram - Alex Tazy

Breaking News

Satul de tigani din Republica Moldova care a devenit celebru in toata lumea pentru cladirile sale! E greu de imaginat in ce case traiesc oamenii astia

Bine ati venit in Soroca, un sat de tigani din Republica Moldova. V-ati fi gandit poate ca este vreun satuc uitat de lume, cu case darapanate, cu oameni care se lupta sa supravietuiasca… Surpriza! Este o localitate devenita celebra pentru palatele sale. Tiganii si-au facut vile imense, cu zeci de camere, cu turnulete, cu fel si fel de figurine si statuete,  cu design inspirat de la cele mai tari cladiri din lume.
Cand faci turul satului, ramai cu gura cascata. Un jurnalist, Andrei Ghilan, a facut un reportaj acolo si a stat de vorba cu bulibasa Arthur Cerari, care l-a primit si acasa si l-a omenit cu mancare multa si bautura.
Cladirile din Soroca impresioneaza prin arhitectura. Proprietarii s-au inspirat fie de la Teatrul Balsoi, de la Bazilica San Pietro sau Capitoliul Statelor Unite ale Americii. La fiecare pas pe stradutele din sat vezi cate o casa impresionanta, cu multe etaje, cu o suprafata foarte mare si cu un design aparte.
“Cand m-au vazut cu camera prin sat, tiganii mi-au cerut bani ca sa ma lase sa ii fotografiez. Le-am zambit, nu i-am bagat in seama si nu au mai spus nimic. Cand au realizat ca nu le iese nimic, m-au rugat sa le pozez casele de care sunt foarte mandri”, a spus pentru Daily Mail jurnalistul Andrei Ghilan.
loading...

Niciun comentariu